Plaatsvervangend hoofdofficier op vingers getikt vanwege ongeluk

Veurink mag gewoon bij het OM Noord-Nederland blijven werken (Rechten: ANP/Catrinus van Veen)
Veurink mag gewoon bij het OM Noord-Nederland blijven werken (Rechten: ANP/Catrinus van Veen)
Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Gert Veurink van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland is op de vingers getikt. In februari is hij veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeluk in zijn woonplaats Zwolle.
Veurink is daarvoor nu schriftelijk berispt, meldt het Openbaar Ministerie zelf. Dat komt neer op een aantekening in zijn personeelsdossier. De berisping is een besluit van hoofdofficier Guus Schram en het College van procureurs-generaal, de top van het OM.

Fietsster aangereden

De plaatsvervangend hoofdofficier reed in februari 2017 een fietsster aan. Hij had de ruiten van zijn auto niet goed schoongemaakt en zag daardoor de vrouw over het hoofd. Zij raakte dusdanig gewond dat ze de rest van haar leven met krukken moet lopen.
De rechter heeft Veurink voor het misdrijf veroordeeld tot 120 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook mag hij een half jaar lang niet autorijden.
Het OM meldt dat de berisping geen gevolgen heeft voor het werk van Veurink.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.