Scherpen opnieuw bij voorselectie Jong Oranje

VOETBAL - Doelman Kjell Scherpen is één van de spelers die deel uitmaken van de 33-koppige voorselectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi maakte de lijst met kanshebbers voor het oefenduel met Mexico vandaag bekend.
Scherpen zat al één keer eerder bij de voorselectie van Jong Oranje, maar viel toen af. Hij kwam al wel in actie voor Nederland O19. De jonge doelman was tijdens de kwalificatie voor het EK O19 eerste keus, maar wist zich met zijn elftal niet voor de eindfase te plaatsen. 

Eerste keeper?
Bij Jong Oranje zal Scherpen voor een plek in de definitieve selectie moeten concurreren met doelmannen Mike van de Meulenhof (Jong PSV), Thijmen Nijhuis (Jong FC Utrecht) en Jan Hoekstra (FC Groningen O23). Scherpen is de enige van het viertal met minuten in de eredivisie en lijkt dus een grote kanshebber voor de basisplek.  

Op 21 en 22 mei vindt er een trainingsstage plaats in Zeist voor spelers die tot 15 mei geen clubverplichtingen meer hebben. Scherpen zal daar niet bij zijn omdat hij nog minimaal twee wedstrijden met FC Emmen moet spelen.   

Nederland - Mexico
Jong Oranje oefent op 31 mei op 20.00 uur in Doetinchem tegen Mexico. De definitieve selectie van Van de Looi wordt op 24 mei bekendgemaakt.
Deel dit artikel: