Wethouder Assen zegt lidmaatschap Sterk Lokaal op

Wethouder Janna Booij van de gemeente Assen (Rechten: gemeente Assen)
Wethouder Janna Booij van de gemeente Assen (Rechten: gemeente Assen)
Janna Booij is niet langer lid van Sterk Lokaal. De wethouder van Assen heeft haar lidmaatschap opgezegd, omdat ze niet kan leven met de fusie van de partij met Frank Duut.
Dat schrijft het
.
In de provinciepolitiek stapte Frank Duut over van 50Plus naar Sterk Lokaal. De twee partijen gaan nu verder als Sterk Lokaal Drenthe. Janna Booij vindt dat niet kunnen. "Ruim 8.000 stemmers op 50Plus zagen hun stem verloren gaan. Hetzelfde geldt voor zo'n 9.000 Sterk Lokaal-stemmers. Ook die partij is niet meer, na de fusie met Duut. Dit kun je niet doen, zo kort na de verkiezingen."
Booij stelt dat wat Duut heeft gedaan wettelijk toegestaan is. "Maar dat wil niet zeggen dat het moreel acceptabel is." De wethouder van Assen had liever gezien dat Statenlid Frank Duut zijn zetel terug had gegeven aan 50Plus.

Lees meer: ​50PLUS wil dat Duut zijn zetel inlevert

Te lezen valt ook dat Frank Duut sowieso weinig goed kan doen bij Booij. "Ik wil politiek niet met hem samenwerken. Ik loop langs de zijlijn al aardig wat jaren mee in Assen en hij heeft bij meerdere partijen stunts uitgehaald. Hij komt op mij totaal niet over als een betrouwbare partner. Hij zat bij VVD, bij een andere nieuwe partij, bij 50Plus. Hoe lang blijft hij bij Sterk Lokaal? Ik denk niet dat je op deze man kunt bouwen."

Lees meer: Frank Duut: 50Plus heeft geen toegevoegde waarde in Nederland

Booij is in Assen wethouder voor Stadspartij PLOP en de krant schrijft dat ze sinds een half jaar lid was van Sterk Lokaal. Die partij ondersteunt lokale partijen, als PLOP, in de Drentse gemeentepolitiek.

Lees meer: 50PLUS biedt excuses aan voor Duut-affaire: 'Vertrouwen is ernstig beschaamd'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.