FC Emmen kan zich veilig spelen: de scenario's op een rij

Kan FC Emmen zich morgen verzekeren van nog een jaar eredivisie? (Rechten: Gerrit Rijkens)
Kan FC Emmen zich morgen verzekeren van nog een jaar eredivisie? (Rechten: Gerrit Rijkens)
FC Emmen speelt morgen tegen Willem II een misschien wel allesbeslissende wedstrijd. Het is de een-na-laatste speelronde van de eredivisie, waarin de Emmenaren zich kunnen verzekeren van nog een seizoen eredivisie.
FC Emmen staat 15e, met 32 punten uit 32 gespeelde wedstrijden. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft nog twee concurrenten in de strijd om lijfsbehoud: De Graafschap (29 punten) en Excelsior (27 punten). FC Emmen speelt morgen dus in Tilburg tegen Willem II, De Graafschap speelt in Arnhem tegen Vitesse en Excelsior neemt het in Almelo op tegen Heracles.
Welke scenario's zijn er?
FC Emmen wint van Willem II:
- Als De Graafschap gelijkspeelt of verliest, handhaaft FC Emmen zich in de eredivisie;
- Als De Graafschap ook wint, komt het aan op de laatste speelronde (Emmen: 35; De Graafschap; 32. Op doelsaldo kan De Graafschap dan nog boven Emmen eindigen);
- Excelsior kan FC Emmen niet meer voorbij (ongeacht het resultaat van de Rotterdammers).
FC Emmen speelt gelijk tegen Willem II:
- Als De Graafschap verliest en Excelsior niet wint, handhaaft Emmen zich in de eredivisie;
- Als De Graafschap ook gelijkspeelt en Excelsior wint, komt het aan op de laatste speelronde (Emmen: 33; De Graafschap: 30; Excelsior: 30). Op doelsaldo kunnen De Graafschap en Excelsior dan nog boven Emmen eindigen);
- Als De Graafschap wint, is het verschil tussen beide ploegen nog slechts 1 punt, in het voordeel van FC Emmen (33 om 32);
- Als Excelsior gelijkspeelt of verliest, kan de ploeg FC Emmen niet meer voorbij.

FC Emmen verliest van Willem II:

- Als De Graafschap verliest, blijft de stand zoals 'ie nu is en komt het aan op de laatste speelronde (op doelsaldo kan De Graafschap dan nog boven Emmen eindigen);
- Als De Graafschap gelijkspeelt, komen de Doetinchemmers op twee punten (32 om 30);
- Als De Graafschap wint, gaan de Superboeren FC Emmen voorbij op doelsaldo (dan allebei 32 punten);
- Als Excelsior wint, komen de Rotterdammers op twee punten (32 om 30);
- Als Excelsior gelijkspeelt of verliest, kunnen de Rotterdammers FC Emmen niet meer achterhalen.
De stand onderin de eredivisie op dit moment

FC Emmen heeft ook nog zicht op plaats 14. Daar staat op dit moment Fortuna Sittard. Die ploeg heeft nu 34 punten en een doelsaldo van -24. Fortuna speelt morgen uit tegen FC Groningen.

Alle wedstrijden van de een-na-laatste speelronde van de eredivisie beginnen morgen om 14.30 uur. Radio Drenthe doet live verslag van de wedstrijd Willem II-FC Emmen. De uitzending begint om 14.00 uur.

FC Emmen-Willem II: 0-2

De heenwedstrijd op De Oude Meerdijk tegen Willem II ging overigens verloren, met 0-2. De doelpunten werden eind december gemaakt door Aras Özbiliz en Fran Sol. Beide aanvallers spelen inmiddels niet meer voor de club uit Tilburg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.