Rode Kruis plaatst tenten voor 40 mensen op terrein Ter Apel

Rode Kruis bij Ter Apel
Het Rode Kruis zette vorige maand ook al noodaccommodaties op in Ter Apel © ANP
Het Rode Kruis gaat tien tenten plaatsen voor veertig mensen op het terrein van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Een woordvoerster van het Rode Kruis laat weten dat de tenten binnen het terrein van het aanmeldcentrum worden geplaatst. Het Rode Kruis stuurt acht mensen naar Ter Apel om de tenten op te zetten.
Het opvangcentrum in Ter Apel heeft te maken met een grote toeloop. In de nacht van zondag op maandag moesten iets meer dan honderd mensen op een stoel slapen in het aanmeldcentrum.
De laatste maanden gebeurt het regelmatig dat de toestroom van asielzoekers zo groot is, dat er niet voldoende bedden beschikbaar zijn. Dat leidde eerder al tot asielzoekers die in de buitenlucht sliepen, ook zette het COA naast het aanmeldcentrum tenten neer.

Crisisopvang

Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat komende nacht vermoedelijk alle 130 beschikbare stoelen in Ter Apel zullen worden gebruikt voor vluchtelingen die zich bij het aanmeldcentrum hebben gemeld. Ook gaan er een kleine honderd mensen naar de crisisnoodopvang in Stadskanaal.
Het COA heeft momenteel ongeveer 42.000 mensen in opvang en er melden zich dagelijks zo'n tweehonderd nieuwe asielzoekers in Ter Apel. Het COA zoekt al maanden naar nieuwe permanente opvanglocaties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl