CSVC aan kop na zeperd Vitesse'63

CSVC stata met nog twee wedstrijden te spelen aan kop van de 4e klasse E (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - CSVC heeft vandaag de koppositie in de 4e klasse E overgenomen van Vitesse'63. De ploeg uit Coevorden won met 1-2 van Angelslo terwijl de ploeg uit Koekange niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Tiendeveen.
De ploeg van trainer Ben Batterink kwam na een klein half uur op voorsprong door Johnny Schuttevaar. Op dat moment hadden de bezoekers al genoeg kansen gehad op het veld van Tiendeveen. Nog vóór rust kwam Tiendeveen echter langszij door een doelpunt van Ismael Ucan. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor Vitesse'63 genoegen moest nemen met één punt.

Late zege

CSVC stond voor vandaag tweede op de ranglijst van de 4e klasse E en konden profiteren van het gelijkspel van Vitesse'63. Gemakkelijk ging dat echter niet. De ploeg uit Coevorden kwam in de tweede helft op achterstand. Justin Regtop wist de stand niet veel later gelijk te trekken, maar het duurde tot de laatste minuten dat Erwin Brinker de bevrijdende 1-2 wist binnen te schieten.
Door de zege gaat CSVC voorbij de directe concurrent uit Koekange. De ploeg staat één punt los op Vitesse'63. CSVC speelt in de laatste twee wedstrijden nog wel tegen de nummer drie Onstwedder Boys, waar Vitesse'63 een gemakkelijker programma heeft.

Degradatiestrijd

In de strijd om degradatie uit de 4e klasse E is Borger weer een punt dichterbij handhaving gekomen. De ploeg van Arne Joling speelde 1-1 gelijk tegen SVBO en staat daarmee op gelijke hoogte met MSC, dat niet wist te winnen tegen SCN.