RTL Nieuws: Zandvoort krijgt Formule 1

Het TT Circuit in Assen grijpt volgens RTL Nieuws definitief naast het organiseren van de Formule 1 in Nederland. Diverse bronnen rondom de Formule 1 hebben aan RTL laten weten dat de Zandvoort het autosportevenement mag gaan organiseren.
Ondanks dat niemand het officieel wil bevestigen, lijkt RTL Nieuws er zeker van te zijn dat de Formule 1 inderdaad in de duinen van Noord-Holland verreden zal worden. De contracten zouden volgende week worden ondertekend. 

Jumbo Racing Days
Al langere tijd zijn er sterke vermoedens dat Zandvoort de F1 mag organiseren ten koste van Assen. Zo meldde beoogd directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers in april al dat de champagne alvast koud gezet kon worden.

Mogelijk zal tijdens de Jumbo Racing Days, van 17 tot 19 mei, officieel bekend worden gemaakt dat de race naar het duinencircuit gaat. 

Tientallen miljoenen 
RTL weet ook te melden dat er een contract voor vijf jaar getekend wordt. Het organiseren van een race kost zo'n dertig tot veertig miljoen euro per jaar. De gemeente Zandvoort heeft vier miljoen euro opgehoest om het circuit gereed te maken voor de terugkeer van de Formule 1. Vooral op het gebied van bereikbaarheid moeten aanpassingen gedaan worden.
Deel dit artikel: