Crisis in Ter Apel verergert: Rode Kruis plaatst nog eens 40 tenten

Rode Kruis
Het Rode Kruis schoot al eerder te hulp met tenten © ANP/Hollandse Hoogte/Kees van de Veen
Het Rode Kruis gaat nog eens veertig tenten opzetten voor mensen op het terrein van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. De hulporganisatie plaatste gisteravond al tien tenten voor de crisisopvang.
Daarin hebben zo'n dertig mensen de nacht doorgebracht. "Maar het probleem is weer iets groter geworden dan het gisteravond was", zegt Gert-Jan Stuivenberg, adjunct-regiomanager COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) tegen RTV Noord.
Stuivenberg verwacht dat er de komende nacht nog meer mensen van de tenten gebruik zullen moeten maken. "Elke dag is het weer anders qua instroom," zegt hij, "maar volgens een voorzichtige berekening zullen we de komende nacht 130 plekken tekort komen. In de acht tenten die er nu staan kunnen vier keer acht mensen slapen, dus we komen straks nog steeds honderd plekken tekort."
Het COA heeft andermaal de hulp ingeroepen van het Rode Kruis. "Het Rode Kruis kennende gaan zij helpen, dus ik ga ervanuit dat deze mensen hier vannacht niet in de kou in de buitenlucht hoeven te slapen."

Hopen op nog een extra crisisopvang

Susan van Geijn van het Rode Kruis: "Er staan al tien tenten, en we gaan er vanaf 19.00 uur dinsdagavond veertig tenten bijplaatsen. Al hopen we dat er voor vannacht nog een extra crisisopvang bijkomt."
Stuivenberg noemt de situatie verschrikkelijk. "Natuurlijk willen we dit niet. Wat betreft het COA ligt dit ver onder de grens."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl