Haak na nederlaag Hoogeveen: 'Niet bepalend voor titelstrijd'

VOETBAL - "De nederlaag is sneu en spijtig, maar niet bepalend voor de titelstrijd." Hoofdtrainer van Hoogeveen Nico Haak baalt van de uitnederlaag bij AWC (2-1), maar vindt de blauw-witten nog steeds kansrijk in de titelstrijd in de hoofdklasse A.
Huurling Saber Hendriks hielp Hoogeveen voor rust nog aan de goede kant van de score. "En daar hadden nog wel vier of zelfs vijf doelpunten voor ons bij gekund", vertelt Haak. "Ik heb in de eerste helft een geweldig Hoogeveen gezien met de wereld aan kansen."

Na de pauze boog AWC de achterstand om in een voorsprong. "Deze nederlaag voelt niet zo zuur, om eerlijk te zijn", gaat de oefenmeester van Hoogeveen verder. "Als we hadden gewonnen was de wedstrijd van volgende week tegen koploper DEM belangrijk. Dat blijft hetzelfde. De druk blijft even hoog."

Één punt
Over zeven dagen komt koploper DEM, dat een punt voorsprong op de Drenten heeft, op bezoek in Hoogeveen. Haak: "Je moet volgende week winnen. Het thuisduel tegen DEM gaat beslissend zijn voor de ranglijst."
Deel dit artikel: