Kampioen Zwartemeerse Boys keert na jaar terug naar vierde klasse

VOETBAL - Door een onverwachtse remise van Alteveer is Zwartemeerse Boys kampioen geworden van de vijfde klasse E. De groen-witten versloegen Roswinkel met 2-0 en keren door de titel na een jaar terug naar de vierde klasse.
Marnick Potze en Jeffrey Mulderij waren namens Zwartemeerse Boys doeltreffend. Na de probleemloze zege ging de focus op het treffen tussen Valther Boys en belager Alteveer. 

Speciale manier
"We hebben heel snel na onze wedstrijd contact gelegd met Valther Boys", legt hoofdtrainer Henderikus Mulder van Zwartemeerse Boys uit. Hij heeft een verleden in Valthe. "Op dat moment maakte Valther Boys de 2-2 en was het gedaan. Een speciale manier om kampioen te worden."

De groen-witten hielden op zondag geen rekening met de titel. Mulder mikte in de 23ste speelronde niet op puntverlies van runner-up Alteveer. "In plaats van op een platte kar zitten we op dit moment op een platte stoel in de kantine. Gelukkig zijn er voldoende versnaperingen", grapt de succescoach. 

Laatste kunstje
Het kampioenschap en promotie met Zwartemeerse Boys betekent het laatste kunstje van Mulder. "Ik ben 63 en stop als hoofdtrainer", besluit hij. "Ik word jeugdcoördinator van Twedo."
Meer over dit onderwerp:
Zwartemeerse Boys Zwartemeer Onze Club Voetbal
Deel dit artikel: