Roden ruikt het kampioenschap na zege op buurman Peize

VOETBAL - De derby tussen VV Peize tegen VV Roden in de tweede klasse K is gewonnen door de uitploeg: 1-3. Ondanks de zege is Roden nog geen kampioen, omdat concurrent Hoogezand ook won.
Bij verlies van nummer twee Hoogezand was de titel voor de ploeg van trainer Harry Zwiers. De voorsprong van Roden bedraagt nu vier punten met nog twee wedstrijden te spelen.

Verdediging

Na drie minuten kwam Roden al op voorsprong door een doelpunt van Enrico Wardenier, waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat de verdediging van Peize stond te slapen. De aanvaller slalomde langs alles en iedereen: 0-1.
Binnen een half uur stond de uitploeg met 0-3 voor door doelpunten van Guido Bos en Robin van der Tuin. Beide doelpunten vielen uit een vrije trap. Toch deed Peize voor rust nog wat terug via Joppe van Leeuwen.

Genoeg kansen

In de tweede helft waren er genoeg kansen aan beide kanten. Van Leeuwen had de een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar schoot oog in oog met doelman Renkema over. Daarna werd een treffer van Van Santen afgekeurd omdat hij doelman Klaas Kleiker gehinderd zou hebben.

Hekkensluiter

Door de nederlaag blijft Peize hekkensluiter in 2K. Volgende week speelt de ploeg van trainer Henk Veenhof een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Olyphia uit Noordwolde. Peize heeft veertien punten uit 24 wedstrijden, terwijl de ploeg uit Friesland vijftien punten heeft.
VV Roden speelt volgende week tegen Helpman uit Groningen. Bij winst is de ploeg van trainer Harry Zwiers kampioen.