Alcides en Achilles 1894 onderuit in hoofdklasse

Alcides staat met lege handen (archief
Alcides staat met lege handen (archief © RTV Drenthe
VOETBAL - Alcides heeft na drie opeenvolgende overwinningen een nederlaag geslikt. De ploeg uit Meppel verloor op eigen veld van Be Quick 1887: 2-5.
Daniël Teune schoot de Groningers al in de derde minuut aan de leiding. De 0-1 bleef bijna de gehele eerste helft op het scorebord staan. Op slag van rust deelde Be Quick een nieuwe tik uit. Arnoud Bentum tekende op aangeven van Rico Cordes voor de 0-2.
Alcides incasseerde direct na de hervatting weer een domper toen Nagesh Amatsaleh de middenmoter het derde doelpunt bezorgde. Frank Fokke hielp de thuisclub nog wel aan de 1-3, maar een comeback kwam niet uit de verf. Via Bentum en Toufik Faraouni liep Be Quick uit naar een 1-5 voorsprong.
Het slotakkoord was nog wel voor Alcides. Met een fraaie lob scoorde Jermain Wobbes de 2-5. Na de zeperd staat Alcides op de zesde positie in de hoofdklasse A, met 43 punten uit 28 wedstrijden.

Geen passend vervolg

Achilles 1894 wist in dezelfde klasse de spectaculaire overwinning op titelkandidaat SDO geen passend vervolg te geven. De Assenaren ging onderuit op bezoek bij concurrent De Bataven: 2-1.
Door het verlies zakt Achilles naar de voorlaatste plaats. De formatie van trainer Paul Weerman speelt dit seizoen nog twee duels. Daarna trekt Achilles zich terug uit het zondagvoetbal.