Drenthe Toen #34: Jan Sterenberg en op zoek naar een bijzonder zakmes

In Drenthe Toen aandacht voor de tentoonstelling over architect Jan Sterenberg in Warenhuis Vanderveen. En de speurtocht van Jan Kloeze naar een bijzonder zakmes gemaakt door zijn overgrootvader. En Henk Luning vertelt over het lot van het wilde zwijn in Drenthe.
Onderwerpen

02.18 - Heleen de Wit van stichting Berlagehuis Usquert over architect Jan Sterenberg. In Warenhuis Vanderveen in Assen is een tentoonstelling aan zijn werk gewijd. Hij ontwierp onder meer de wijk Emmerhout in Emmen.

14.08 - Albert Kloeze over zijn 25-jarige zoektocht naar een zakmes gemaakt door zijn overgrootvader de smid Jan Kloeze. Vandaag het eerste deel.

25.48 - Uit het RTV Drenthe archief: Toerisme in Drenthe. Geesje Beenen en Hiltjo D. Schut nemen ons mee naar Orvelte.

28.01 - Henk Luning over het lot van het wilde zwijn in Drenthe.

33.45 - Aaldert Oosterhuis met een stuk uit de krant aold neis over een verslag over reis in Drenthe uit het jaar 1886.

37.17 - uit het archief van de RONO: Juli 1969 in en om de boerderij praat Geesje Beenen over de uitwisseling van boerenzonen Tinus Santing uit Wapse

41.45 - Directeur Hendrik Hachmer van het Veenkoloniaal Museum Veendam over armoede in de Drentse Veenkoloniën

48.02 - Robbert Oosting leest een verhaal van schrijver Wiebe Kruijer.

Gasten

Heleen de Wit - Stichting Berlagehuis Usquert
Albert Kloeze
Henk Luning - Historisch onderzoeker

Presentatie

Sophie Timmer

Andere podcasts

Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, en op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Tot slot hebben we DrentheDoc waarin we mooie (oude)radioreportages en -documentaires opnieuw beschikbaar maken, maar nu als podcast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.