TT Museum verwelkomt duizendste bezoeker: 'Echt fantastisch'

harrie hartman
Harrie Hartman met zijn vrouw en zoon © RTV Drenthe / Frank Andringa
RTV Drenthe heeft vanmiddag de duizendste bezoeker van het TT Museum verwelkomd. Sinds de opening van afgelopen vrijdag, weten al de nodige mensen het museum te vinden. Harrie Hartman uit het Groningse Westerlee is nummer duizend. "Het is hier echt prachtig", zegt hij. "Er staan veel oude motoren. Jong en oud lopen door elkaar. Echt fantastisch."
Vier jaar geleden - toen RTV Drenthe ook een pop-upmuseum had - was Hartman er ook bij. "Nu hoorde ik het weer voorbijkomen op de radio en ik zag het op televisie. Ik ben hier nu met mijn vrouw en kind. Het is prachtig mooi weer, straks gaan we Assen nog even in. We maken er een gezellig dagje van."

De crash van Uncini

Hoewel de Groninger de laatste vijftien jaar niet meer naar het circuit gaat, is hij er in zijn leven wel meerdere keren geweest. "Ik ben 25 tot 30 jaar lang naar de races geweest. Nu ik hier rondloop, komen er allerlei herinneringen naar boven."
Het is voor Hartman lastig een ultiem TT-hoogtepunt uit te lichten. "Het was gewoon drie dagen feest: donderdag, vrijdag en zaterdag (vroeger waren de races altijd op zaterdag, red.). Ik vond het altijd fantastisch. Het ongeluk van Franco Uncini heb ik trouwens ook gezien. Dat was dramatisch, maar gelukkig kwam het uiteindelijk goed."
Bezoek gratis het TT Museum
Het pop-up TT Museum van RTV Drenthe aan de Beilerstraat 30 in Assen is van 11 tot en met 25 juni tussen 10.00 en 17.00 uur dagelijks geopend en de entree is gratis. Woon je in de buurt? In verband met de verwachte drukte tijdens de TT week, is het verstandig om het tijdelijke museum al in de eerste week te bezoeken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.