TT-kunstwerk moet zondag af zijn: 'Red ik dat?'

Aziz Elgart
Krijtstrepen rond kunstenaar Aziz Elgart © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Sinds maandagochtend is de Duitse kunstenaar Aziz Elgart met krijt in de hand al bij het centraal station van Assen te vinden. Op zondag moet een TT-kunstwerk in 3D af zijn.
"Vijftien meter bij acht. Met veel kleine dingen, veel details", krabt Elgart zich achter zijn oren. De laatste TT-winnaar Fabio Quartararo in 3D en felle kleuren. "Dat betekent dat je een beetje moet oppassen en geduld hebben."
Reizigers blijven hangen bij Elgart en kijken over zijn schouder mee. "Heel knap. Ik zou dit zelf niet beter kunnen", wordt gezegd. De kunstenaar uit Wilhelmshaven heeft een plaatje van het eindresultaat rond het afgezette stuk bij het centraal station gehangen. Elgart: "Als het raster goed is uitgezet en ingevuld, komen de kleuren. Ik weet dat de mensen daar op wachten."
(Tekst gaat verder onder de foto)
Kunst van Fabio Quartararo
Het eindresultaat met Fabio Quartararo © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis

'Ik ben heel benieuwd'

Vijf maanden blijft het kunstwerk van Aziz goed zichtbaar op de straatstenen. Assen wil in samenwerking met Wilhelmshaven steeds meer 3D-werken in de stad zien. Aziz heeft nog een aantal dagen voor het portret van winnaar Quartararo.
"Het moet op zondag klaar zijn. Maar red ik dat?", lacht de Duitser. Een voorbijganger belooft terug te komen als het TT-kunstwerk af is. "Sowieso. Ja, zeker. Ik ben heel benieuwd!"
TT-kunstwerk moet zondag af zijn: 'Red ik dat?'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl