Nieuwe eigenaren voor zorginstellingen Zuidlaarder Hout en Hotel Braams

Hotel Braams in Gieten (Rechten: archief RTV Drenthe)
Hotel Braams in Gieten (Rechten: archief RTV Drenthe)
Zorgondernemers Mariëtte en Gerard Brouwer gaan niet verder met zorginstellingen Zuidlaarder Hout in Zuidlaren en Hotel Braams in Gieten.
meldt dat de panden door beleggers zijn overgenomen.
Mariëtte Brouwer is eigenaar van thuiszorgorganisatie De Buurtzuster, die de zorg verleende
aan demente bejaarden in woon- en zorgcentrum Zuidlaarder Hout in Zuidlaren. Het bedrijf kwam vorig jaar onder verscherpt toezicht te staan van van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Er zou 's nachts te weinig personeel aanwezig zijn en ook de administratie was niet op orde.
Ook waren er zorgen over de brandveiligheid. Tijdens een controle bleken bijvoorbeeld de vluchtdeuren op slot te zitten en waren de sleutels zoek. Eind vorig jaar ging zorgorganisatie De Buurtzuster failliet.
Volgens de krant zijn de panden van de Zuidlaarder Hout verkocht aan een 59-jarige inwoner van Zuidlaren. Het is de bedoeling dat er weer een zorginstelling in komt.

Hotel Braams

Eind 2017 kochten Mariëtte en Gerard Brouwer Hotel Braams aan. Het was de bedoeling ook daar een woon- en zorgcentrum te realiseren voor dertig demente ouderen. Daarnaast zouden er zes appartementen voor jongeren in worden gebouwd. Ook zouden het restaurant en een paar hotelkamers open blijven.
De verbouwing van Hotel Braams ging erg moeizaam. En ondanks het faillissement van De Buurtzuster wilden Mariëtte en Gerard Brouwer door met Hotel Braams."Dit faillissement heeft geen invloed op de plannen in Gieten. Hotel Braams valt buiten de boedel van De Buurtzuster", zei Gerard Brouwer eerder. Het plan was om voor de zomer open te gaan, maar daar is nu geen sprake meer van. Het pand is verkocht aan vastgoedbedrijf Orcom uit Meppel.
Begin dit jaar werd De Buurtzuster overgenomen door Zorggroep Drenthe. Het faillissement is nog niet afgerond. Curator Jeroen Reiziger doet nog onderzoek.

Lees meer: Oud werknemers failliete De Buurtzuster verbolgen over wegsluizen geld

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.