Doek valt voor Assen: Zandvoort krijgt definitief Formule 1

Het kan geen verrassing meer zijn, maar Assen grijpt definitief naast de Formule 1. In Zandvoort stond de champagne al wekenlang koud, maar kon de kurk er nog niet af. Nu dus wel. Zandvoort organiseert volgend jaar mei een Grand Prix.
Dat hebben de Formule 1-eigenaar Formula One Management (FOM) en sponsor Heineken zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het circuit van Zandvoort. De Heineken Dutch Grand Prix wordt volgend jaar mei verreden, 35 jaar na de laatste officiële race. De partijen hebben een contract voor drie jaar getekend.


"Een jaar geleden had ik nog gezegd dat dit bijna onmogelijk zou zijn", reageert sportief directeur Jan Lammers. "Waanzinnig! Ik voel me heel trots. Veertig jaar geleden reed ik voor het eerst een Grand Prix. Dat we 'm nu thuis hebben weten te brengen, is natuurlijk geweldig."

Voorlopig einde aan de droom
En dus komt er voorlopig een einde aan de Formule 1-droom van Assen. Zandvoort en Assen waren maandenlang in de race om een Formule 1 in Nederland te organiseren. Volgens Zandvoort is Assen nooit serieus in beeld geweest, terwijl de initiatiefnemers in Drenthe altijd gezegd hebben dat ze stand-by stonden als de badplaats de organisatie niet rond zou krijgen.

Assen heeft Zandvoort inmiddels gefeliciteerd. "Een ongelooflijke prestatie. Als F1-fans met een groot racehart zijn we er graag bij in 2020. Kunnen jullie ons een offerte sturen voor een #HupAssen-tribune met duizend zitplaatsen en plek voor twintig bussen?"

Afbeelding
Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen Assen Formule 1 Zandvoort
Deel dit artikel: