OM seponeert zaak tegen kofferbakmoord-verdachten Kenny B. en Harm O.

Kofferbakmoord - Mercedes in Stieltjeskanaal
Ralf Meinema werd 31 maart 2017 gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes © Persbureau Meter
Twee eerder opgepakte verdachten in de kofferbakmoord-zaak, Kenny B. en Harm O., worden niet vervolgd voor betrokkenheid bij de dood van Ralf Meinema. Dat heeft het Openbaar Ministerie Noord-Nederland besloten, meldt Dagblad van het Noorden.
Kenny B. werd in september 2020 aangehouden, en zat daarna enkele maanden vast. Hij en Ralf Meinema zouden bekenden van elkaar geweest zijn.
Harm O. is het neefje van Hans O., die vorige maand werd vrijgesproken van het doden van Meinema. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs dat de 43-jarige O. betrokken is, ook al zijn daar wel aanwijzingen voor. Het OM had eerder 18 jaar gevangenisstraf tegen de man uit Emmen geëist, en is in beroep gegaan tegen de vrijspraak. Wanneer dat hoger beroep dient, is nog onbekend.

Kofferbakmoord-zaak

Het lichaam van Ralf Meinema werd 31 maart 2017 gevonden in de kofferbak van zijn auto. Die auto lag deels in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. De 31-jarige Ralf Meinema bleek door extreem geweld om het leven te zijn gekomen. Waarom hij is vermoord, is nog altijd niet duidelijk.
Zowel het OM en de advocaat van Harm O. konden de berichten tegenover het Dagblad van het Noorden niet bevestigen. De advocaat van Kenny B. was voor de krant niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.