Gerechtshof behandelt hoger beroep moord op André Lubbers

De 68-jarige André Lubbers uit Klazienaveen werd op 11 augustus 2012 dood gevonden in zijn woning aan de Van Echtenstraat. Hij was met een vuurwapen om het leven gebracht.
Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt vandaag het hoger beroep dat is ingesteld door Roeslan F., de hoofdverdachte.

De rechtbank in Assen veroordeelde F. in 2015 tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Drie medeverdachten, die ten tijde van de moord in de buurt van de woning zouden zijn geweest, werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. F. werd veroordeeld voor diefstal met geweld, met de dood tot gevolg.

Wat is er gebeurd?
De mannen zouden de bewuste nacht in het huis van Lubbers op zoek zijn geweest naar een flinke som geld. Volgens anonieme bronnen mocht André Lubbers daar graag over opscheppen. Een vriendin van een van de verdachten heeft verklaard dat Lubbers per ongeluk in het gezicht is geschoten tijdens de inbraak.

Vertraging
Het hoger beroep in deze zaak is flink vertraagd. Dit heeft vooral met de planning bij het gerechtshof te maken. De verdediging wilde een getuige laten horen, maar het plannen van dat gesprek heeft veel tijd gekost. Ook daarna was het lastig om een zittingsdatum te vinden.