Bewoners De Weide in Hoogeveen ervaren overlast door drugsdealers: drie aanhoudingen

Politie aanhouding
De politie heeft drie verdachten rondom drugsdealen aangehouden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Nadat inwoners van de wijk De Weide in Hoogeveen bij de politie meldingen hebben gedaan dat er drugs gedeald zou worden, heeft de politie drie verdachten aangehouden. Bij de aanhouding is een agent gewond geraakt.
De wijkagent kreeg van bewoners klachten over overlast door het drugsdealen, waarbij ook aan minderjarigen gedeald zou worden. Daarop is de politie een onderzoek begonnen, waaruit twee verdachten naar voren kwamen. Zij kwamen op het spoor van de politie dankzij tips van buurbewoners en ondernemers.

Drie verdachten

Bij een actie om de verdachten op heterdaad aan te houden zijn eerder deze week drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man die is aangehouden voor de handel in drugs. In een doorzoeking in zijn huis zijn daarnaast drugs en een vuurwerkpistool gevonden. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich, waarna een agent lichtgewond is geraakt. De 18-jarige man uit Hoogeveen zit vast op verdenking van drugshandel, drugs- en wapenbezit en mishandeling van een agent. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan wie de 18-jarige drugs verkocht is aangehouden op verdenking van drugsbezit. Daarnaast is een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het bezitten van en dealen in drugs. Allebei zitten ze niet meer vast, maar zijn nog wel verdachte. Bij de verdachten zijn diverse soorten drugs en een behoorlijk geldbedrag aangetroffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl