Jos Vaessen: Zandvoort gefeliciteerd, ik wens jullie veel succes

Voorzitter Jos Vaessen van de Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation was niet meer verrast door de keuze van de FOM voor Zandvoort als plek waar de Formule 1 straks wordt gehouden. "Ik feliciteer ze en wens ze veel succes".
Vanmorgen maakte organisator FOM tijdens een persconferentie in Zandvoort bekend dat het circuit de komende drie jaar een Grand Prix mag organiseren. Daarvoor heeft het circuit inmiddels een aantal partners gevonden die helpen. Dat zijn onder andere Heineken, Jumbo en Talpa. Er is een plan gemaakt om het 'oude' circuit van Zandvoort een facelift te geven.

Emotie wint het van ratio
Vaessen vindt het jammer dat het evenement aan het Noorden voorbij gaat. "Het verbaast me dat emotie het wint. Achteraf kunnen we zeggen dat Assen bij de FOM niks deed. Amsterdam als stad is belangrijk en historie van een circuit als dat van Zandvoort ook. We moesten vanaf het begin tegen emotie knokken en tegen het gewest Holland met daarin Amsterdam. De rest van Nederland is onbekend bij ze. En dat snap ik ook."

En dan is er volgens Vaessen nog een reden waarom Zandvoort sterker staat dan Assen. "Het idee dat motoren op nummer één staan. Dat zijn ze niet gewend. Bij de FOM staat de Formule 1 op de hoogste plek." Vaessen en de rest van het bestuur heeft sinds 31 maart ook geen contact meer gehad met organisator FOM over de organisatie van het evenement.

Een behoorlijke uitdaging voor Zandvoort
De stichting The Netherlands Grand Prix Foundation kijkt wel met belangstelling naar hoe Zandvoort het circuit op orde gaat brengen voor het evenement. En hoe ze alle bezoekers op het circuit krijgen. Zandvoort is gedateerd. Bovendien zijn er maar weinig tribunes en faciliteiten. De toegangswegen naar het circuit zijn smal en eigenlijk ongeschikt. "Ze praten over een investering van 40 tot 60 miljoen euro. Wij hebben in een aantal jaren tijd 55 miljoen euro geïnvesteerd. Het is nu de kunst voor Zandvoort om het waar te maken."

Desondanks gaat het plan om te TT Circuit komende winter aan te pakken en geschikt te maken voor de Formule 1 gewoon door. Over drie jaar is het contract met Zandvoort afgelopen. "We willen klaar zijn voor autosport. We hebben inmiddels de DTM klasse van Zandvoort overgenomen. Er is straks meer mogelijk. Bovendien zijn er al verschillende evenementen."

De burgemeester van Assen, Marco Out, bedankt Vaessen en zijn collega's voor hun werk de afgelopen tijd. 
De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.
Deel dit artikel: