Formule 1 naar Zandvoort: 'Dit voelt als een nederlaag'

TT voorzitter Arjan Bos is teleurgesteld over de beslissing van de FOM (Rechten: RTV Drenthe)
TT voorzitter Arjan Bos is teleurgesteld over de beslissing van de FOM (Rechten: RTV Drenthe)
Teleurgesteld is Arjan Bos, de voorzitter van het TT circuit. "Dit voelt als een nederlaag", vertelt hij. "Je zit in competitie met Zandvoort en je hebt goede kansen, maar het voelt toch als verliezen."
werd bekend dat Zandvoort de Grand Prix volgend jaar mag organiseren. Een teleurstelling voor de man die afgelopen jaar heeft geprobeerd om die grote Formule 1-race juist naar Assen te halen.
Teleurstelling bij TT-voorzitter Arjan Bos over de keuze die de FOM maakte voor Zandvoort
Toch ook complimenten van Bos, want hij vindt het heel mooi dat de Formule 1 naar Nederland komt. "Zandvoort heeft een knap staaltje werk afgeleverd. Ze hebben prachtige sponsors, ze hebben draagvlak weten te creëren op financieel terrein."
Het Noorden heeft er volgens Bos wel genoeg aan gedaan om de Formule 1 naar Assen te krijgen. "Nostalgie en historie wegen zwaar bij de FOM. Daar hebben we niet tegenop kunnen concurreren." Toch is Bos heel trots op hoe het Noorden geknokt heeft voor de Formule 1.
"We hebben geknokt met het Noorden voor de Fomule 1", zegt TT-voorzitter Arjan Bos

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.