Levenslang voor Hoogeveense moordbroers blijft staan

Moordbroers Admilson en Marcos R. (Tekening: Annet Zuurveen)
Moordbroers Admilson en Marcos R. (Tekening: Annet Zuurveen)
De levenslange gevangenisstraf voor de Hoogeveense broers Admilson en Marcos R. blijft staan. Dat heeft de Hoge Raad in Den Haag vandaag bepaald. De Hoge Raad oordeelt dat de levenslange gevangenisstraf die werd opgelegd door het gerechtshof in Leeuwarden terecht is.
Lees meer:

De broers werden veroordeeld tot de straf voor roofmoorden in 2012 en 2013. De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo werd gedood met een vuurwapen, een jaar later werd het echtpaar Veenendaal in Exloo gewurgd.
Bij de cassatiezaak bij de Hoge Raad werd onder andere aangevoerd dat de jongste broer Marcos dacht dat ze Smit alleen zouden beroven, het doden met voorbedachte rade zou niet aan de orde zijn. Een levenslange straf zou daarnaast in strijd zijn met het Europese verbod op onmenselijke behandeling of bestraffing.
Lees meer: 'Levenslange straf Drentse moordbroers moet in stand blijven'
Onherroepelijk
De Hoge Raad ging niet mee in die argumentatie en stelt dat er geen juridisch belangrijke nieuwe vragen zijn opgeroepen. Daarmee is de straf voor de moordbroers onherroepelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.