FC Emmen-voorzitter Lubbers baalt van 'nee-verkoop'

VOETBAL - De populariteit van FC Emmen was, direct na de promotie vorig jaar, al groot en lijkt door de successen in dit seizoen alleen maar groter te worden. Dat merkt bestuursvoorzitter en interim-directeur Ronald Lubbers ook. Zijn mobiel staat sinds zondagmiddag roodgloeiend en vanochtend moest hij zo'n 150 handtekeningen uitdelen aan toevallig voorbijfietsende scholieren.
Lubbers zette de handtekeningen lachend. "Dit is toch geweldig. Als je nu ergens in de provincie een jeugdtraining gaat kijken zie je spelers met een FC Emmen-shirt aan. Ik kan daar alleen maar van genieten."  Het succes en de groeiende populariteit zorgt echter ook voor frustratie. Het stadion is simpelweg te klein of in ieder geval niet exclusief genoeg om meer geld te genereren om op de lange termijn een rol te spelen op het hoogste niveau.

We hebben nee moeten zeggen tegen een sponsordeal van 30 duizend euro.
Ronald Lubbers, voorzitter FC Emmen
 

De Drentse club moet nieuwe sponsors nee-verkopen en kan deals met huidige geldschieters niet vergroten. "We hebben nee moeten zeggen tegen een sponsordeal van 30 duizend euro.", aldus Lubbers.
Deel dit artikel: