Snerpende brommers bij RTV Drenthe: 'We komen speciaal voor het TT Museum'

brommers
De brommerclub bestond vandaag uit 45 mannen © RTV Drenthe
Snerpende geluiden van Kreidlers en Zündapps klinken door de Beilerstraat in Assen. Een groep van 45 brommerrijders in rode jassen komt met veel rook en geluid aanrijden en maakt indruk op omstanders.
Brommerclub Buuz'nrieders uit Genemuiden maakt dit weekend een tocht door Drenthe en strijkt vanmiddag neer in Assen om een kijkje te nemen in het TT Museum. "Daar kwamen we speciaal voor: om even een rondje op het oude TT Circuit te rijden en hier even een kijkje te nemen", vertelt Marco Prins van de Buuz'nrieders.
De brommerliefhebbers zijn namelijk ook fan van motoren: "De liefde voor brommers en motoren is eigenlijk hetzelfde. Vroeger was op de TT natuurlijk ook een 50cc-klasse. We hebben er hier ook een paar bij zitten die ook wel aan zo'n race mee kunnen doen. Ze lopen waarschijnlijk iets harder dan mag", zegt Prins lachend.
"We organiseren altijd leuke ritjes. In 2018 was het de Elfstedentocht, in 2019 deden we een tocht door de Achterhoek. En nu rijden we door Drenthe." De brommerclub heeft in totaal 120 leden, van wie 45 meerijden tijdens de tocht door Drenthe.
Snerpende brommers bij RTV Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.