Huiswerkbegeleiding in Emmen gratis voor minima

Voor gezinnen met een laag inkomen in de gemeente Emmen is huiswerkbegeleiding gratis. (Rechten: Pixabay)
Voor gezinnen met een laag inkomen in de gemeente Emmen is huiswerkbegeleiding gratis. (Rechten: Pixabay)
Huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit gezinnen met een laag inkomen is in de gemeente Emmen voorlopig gratis. Scholieren van het Esdal College krijgen drie maanden lang drie dagen per week huiswerkbegeleiding op school.
De gemeente Emmen start samen met drie locaties van de onderwijsinstelling een pilot voor deze vorm van gratis hulp. Onderzocht wordt of de huiswerkbegeleiding breder en duurzamer kan worden ingezet.
Wethouder Raymond Wanders vindt dat de huiswerkbegeleiding voor iedereen mogelijk moet zijn. “Vaak is huiswerkbegeleiding voor kinderen uit minima-gezinnen niet weggelegd, omdat het te duur is voor de ouders", zegt hij. "Deze pilot maakt huiswerkbegeleiding voor iedereen mogelijk.”
Ook Ghita Kolker, directielid van het Esdal College, benadrukt het belang van begeleiding. “Het is bewezen dat huiswerkbegeleiding leerlingen helpt meer zelfvertrouwen te geven wat weer leidt tot betere cijfers."
Om mee te kunnen doen aan de pilot, geldt als voorwaarde dat het gezinsinkomen onder de 120 procent van de bijstandsnorm moet liggen. De pilot duurt tot eind 2019 en wordt deze zomer geëvalueerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.