Ook streekvervoer gaat op dinsdag 28 mei plat voor pensioen

Staking in streekvervoer (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Staking in streekvervoer (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Ook werknemers in het streekvervoer doen op dinsdag 28 mei mee met de grote staking voor een beter pensioen. In de provincie Drenthe zal geen bus of trein meer rijden. Dat heeft vakbond FNV laten weten.
Lees meer:

Eerder was al bekendgemaakt dat werknemers bij de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de hele dag staken. In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag.
De bonden willen dat de AOW-leeftijd bevroren wordt en dat de boete op eerder stoppen geschrapt gaat worden. Verder willen de actievoerders onder meer dat zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract een pensioen krijgen.

Vervelend voor reizigers

"We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen. Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt", zegt bestuurder Brigitta Paas van FNV Streekvervoer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.