Groot vertrouwen in aanleg glasvezel Borger-Odoorn: 'Over een jaar ligt het er'

Bij de eerste poging lukte het net niet, maar in de herkansing lijkt het er toch op dat er glasvezel komt in het buitengebied van Borger-Odoorn. Nu al heeft 23 procent van de adressen in het buitengebied zich aangemeld, bij 55 procent gaat de aanleg door.
Tientallen mensen kwamen gisteravond naar de eerste informatiebijeenkomst, die in 2e Exloërmond werd gehouden. De stichting Breedband Borger-Odoorn heeft in Digitale Stad een nieuwe partner gevonden die het netwerk wil aanleggen. Voordeel voor de inwoners is dat alle bekende providers hun diensten op het netwerk willen aanbieden en dat er per maand 11 euro aan netwerkkosten moet worden betaald.

De stichting probeerde eerst via een coöperatie het netwerk te realiseren, maar kwam toen enkele tientallen abonnees te kort. Het huidige aanbod is volgens de stichting veel aantrekkelijker.


In de zaal zijn na de bijeenkomst vooral optimistische geluiden te horen. “Ik ben ambassadeur en heb er rotsvast vertrouwen in dat het goed komt. Over een jaar ligt er hier glasvezel”, zegt een vrouw vol overtuiging. Een man zegt er ook in te geloven. “Dit moet wel lukken, ja. Ik zie alleen maar voordelen.”

Bemoedigend
Ook Jordi Duits van Digitale Stad rekent op een goede afloop. “Dat we al voor de eerste bijeenkomst 23 procent hebben gescoord is echt heel bemoedigend, dat hebben we bij andere projecten niet in deze mate gezien.”

Volgende week zijn er nog twee informatie-avonden in Drouwenerveen en Odoorn. Inschrijven kan tot en met 25 juni en op 27 juni wordt bekend of het glasvezelnetwerk in Borger-Odoorn inderdaad wordt aangelegd.
Deel dit artikel: