Hugo Borst draait bij: FC Emmen onderschat

Hugo Borst had vorig jaar bitter weinig vertrouwen in de kansen van FC Emmen op het hoogste niveau. De Rotterdammer, columnist en presentator van NOS Langs de Lijn, omschreef de Drentse club als 'erger dan een campingelftal'. Nu Emmen zich mag opmaken voor een nieuw seizoen in de eredivisie komt hij gedeeltelijk terug op zijn woorden.
Borst haalde in augustus vorig jaar hard uit naar de promovendus. Dat deed hij nadat Emmen in Amsterdam tegen Ajax met 5-0 onderuit was gegaan. Borst noemde het optreden lachwekkend en voorspelde dat de gasten dit seizoen als laatste zouden eindigen. "Ik vond Emmen in die wedstrijd een stel uitgezakte toeristen. Maar ze hebben zich geweldig hersteld", geeft Borst toe.

Diepe buiging
"Het is knap als je je één wedstrijd voor het einde veilig speelt. Een diepe buiging voor FC Emmen en Dick Lukkien in het bijzonder", aldus Borst, die niet het idee heeft dat Emmen zijn kritiek heeft gebruikt als pepmiddel. "Ik denk dat Lukkien mij niet nodig heeft om zijn jongens scherp te krijgen. Maar de pers is wel vaak de vijand en dat kan soms werken. Als je daar beter van kan worden, moet je dat gewoon doen."

Verrassend in uitwedstrijden
Borst zag het door hem bekritiseerde Emmen de afgelopen maanden groeien. "Wat ze vooral goed hebben gedaan, is enorm verrassend presteren in uitwedstrijden. Ik denk dat Emmen onderschat is. Maar ze moeten zich realiseren dat daar volgend seizoen geen sprake meer van is. Het tweede jaar is vaak ook het moeilijkst."
Deel dit artikel: