Emotionele ereronde Nicklas Pedersen: Dit was zwaarder dan ik dacht

VOETBAL - Met tranen in zijn ogen ontving Nicklas Pedersen dankbaar het applaus dat van de tribune klaterde tijdens zijn ereronde in de rust van FC Emmen - FC Groningen. De Deense spits, die begin februari zijn kruisband afscheurde op de training, moet noodgedwongen zijn voetbalcarrière beëindigen.
"Dit was emotioneel en veel zwaarder dan ik had verwacht", aldus Pedersen kort na zijn ronde over het veld. "Maar het voelde ook goed om op deze manier afscheid te nemen van zo'n mooie club." 

Na de eerste operatie, een paar weken geleden, kreeg Pedersen van de arts te horen dat zijn carrière erop zit. "Maar we hebben besloten om dat niet direct aan iedereen kenbaar te maken. Ik vond persoonlijk dit moment, kort voor de laatste wedstrijd van het seizoen, ideaal." 

Pedersen is inmiddels als trainer actief bij zijn oude club, waar hij de jeugd van Onder 12 tot Onder 19 helpt waar hij kan. "Ik geniet daar enorm van dus ja, ik blijf betrokken in het voetbal. Ik kan me geen leven zonder bal voorstellen." 

Lees ook: 
- FC Emmen sluit topseizoen af met tweede zege op FC Groningen
- ​Publiekswissel voor Kjell Scherpen: Met kippenvel en vol trots
- Hugo Borst draait bij: "FC Emmen onderschat"
- Wie was de man of the match tegen FC Groningen?
Deel dit artikel: