TT onthaalt zieke kinderen met rondje over circuit: 'Het kon niet mooier'

220620_happytrucks
Zwaaiende toeschouwers terwijl de stoet met truckers langsrijdt © RTV Drenthe
Op de Sachsenring in Duitsland werden afgelopen weekend de motorraces verreden en normaal gesproken rijden de vrachtwagens van de raceteams daarna zo snel mogelijk naar het volgende circuit, in dit geval dat van Assen. Maar deze keer volgde er eerst een tussenstop in Emmen. En dat had een bepaalde reden.
Stichting Happy Smile uit Emmen wist eerder zo'n vijftig chauffeurs te strikken om nog een speciale passagier mee te nemen. Het gaat om ernstig zieke of mindervalide kinderen, voor wie een plaatsje was gereserveerd in de cabine van de trucks. Samen met de chauffeurs rijden ze het laatste stuk mee naar Assen en als klapstuk volgt er nog een rondje op het circuit zelf.

Rossi als inspiratiebron

Het initaitief voor de truckrun komt van Yamaha-monteur John Norda uit Klijndijk. Hij benaderde Stichting Happy Smile, die vaker dagjes uit organiseert voor zieke en beperkte kinderen, vaak in combinatie met motor- of autoraces. "Dit is onstaan door Valentino Rossi, die zulk soort dingen altijd organiseerde", vertelt Norda over zijn inspiratiebron. "En het is prachtig om dit te kunnen te doen en misschien wel de allermooiste manier om naar de TT in Assen te gaan."
Keanu is een van de kinderen die met de truckrun mee naar Assen mocht. "Ik hoop op een hele leuke rit en heel veel mensen langs de kant van de weg", klinkt het hoopvol voordat de vrachtwagens hun weg vervolgen. Nadat Keanu met de vrachtwagen op de foto is vastgelegd, wordt de motor gestart en vervolgen de vrachtwagenchauffeurs mét hun speciale passagiers de weg naar Assen.
220620_truckrun
Keanu wordt op een foto vereeuwigd met de vrachtwagen waarin hij mee mag rijden © RTV Drenthe

Vriendelijk bedankt

Dat de bereidheid onder chauffeurs groot was om mee te doen aan de truckrun, bleek wel uit het feit dat er meer chauffeurs waren die zich beschikbaar hadden gesteld, dan het aantal kinderen dat meereed. "Ik heb vanochtend nog telefoontjes van chauffeurs gehad die mee wilden doen, maar die heb ik vriendelijk moeten bedanken", lacht Norda, die ze niettemin erg dankbaar was voor hun aanbod.
Hij noemt het draagvlak onder iedereen die wilde meewerken hartverwarmend. "Het kon niet mooier en warmer. En wat mooi om de populariteit van de motorsport te kunnen gebruiken om zoiets moois te organiseren."
TT onthaalt zieke kinderen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl