Ouderen raken gewond bij ongeluk met bus Fluitenberg

Bij een ongeluk in Fluitenberg zijn aan het eind van de ochtend meerdere mensen gewond geraakt. Een auto en een touringcar botsten op elkaar. In de bus zaten twintig ouderen en drie begeleiders. Vijf ouderen hen raakten lichtgewond, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht: één iemand die in de bus zat én de bestuurster van de auto.
Het ongeluk gebeurde aan de Fluitenbergseweg. Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. De bestuurster moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Daarna is ze met een ambulance afgevoerd. Over haar letsel is niks bekend, maar ze was wel aanspreekbaar.
De ouderen waren met een bus op weg naar de Schildhoeve in Fluitenberg. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De lichtgewonden hebben volgens de woordvoerster hoofdpijn, nekklachten en schaafwonden. Ze zijn nagekeken door ambulancemedewerkers, een van hen moest voor controle naar het ziekenhuis. De buschauffeur kwam met de schrik vrij.

'Slachtofferhulp in de woonzorgcentra'

Het gaat om bewoners van de locaties Wolfsbos en De Kaap van het Jannes van der Sleedenhuis. "Zij worden zo snel mogelijk teruggebracht naar hun appartementen. Op de locaties is slachtofferhulp geregeld", zegt bestuurder Roeli Mossel van NNCZ, waar beide zorgcentra onder vallen. De ouderen zijn volgens haar erg geschrokken. Het gaat om ouderen die redelijk zelfstandig woonden, maar ook om bewoners van een verpleegafdeling.
Op de website van NNCZ staat een calamiteitennummer, waar bezorgde familieleden met vragen naartoe kunnen bellen. De ouderen waren op weg naar de Schildhoeve omdat ze een diner aangeboden kregen van de Rotary in Hoogeveen. Dat werd georganiseerd samen met het Roelof van Echten College. Leerlingen van die middelbare school in Hoogeveen zouden de ouderen bedienen.
Ouderen raken gewond bij ongeluk met bus Fluitenberg

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.