Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 mei

Volg de oevers van het Oude Diep (Rechten: Saxifraga/Hans Dekker)
Volg de oevers van het Oude Diep (Rechten: Saxifraga/Hans Dekker)
Het weekend staat voor de deur en de Drentse natuur nodigt je uit voor een bezoek. Dat kan in het Dwingelderveld waar je de natuur door de ogen van een kunstenaar bekijkt of in het Drents-Friese Wold waar je op zoek gaat naar kruiden.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Wandelexcursie met Siemen Dijkstra

Wandel zaterdag samen met Siemen Dijkstra over het Dwingelderveld en bekijk dit natuurgebied door de ogen van een kunstenaar. Dijkstra vertelt over de manier waarop hij de steeds veranderende natuur vastlegt. Hier vind je meer informatie over de wandeling.

Langs de boorden van het nieuwe Oude Diep

Samen met een gids van IVN verken je zondagochtend de meanderende oevers van het Oude Diep. Bij de herinrichting van dit gebied heeft de rivier haar kronkelende loop teruggekregen en is een soortenrijk beekdallandschap ontstaan. Meer informatie vind je hier.

Kruidenwandeling voor kinderen

Wandel zondagmiddag met de boswachter van Staatsbosbeheer door het Drents-Friese Wold op zoek naar eetbare planten. Je gaat ze zien, voelen, ruiken en proeven. En je maakt zelf hapjes met de gevonden planten. Hier vind je meer informatie over deze excursie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.