Geschrokken reacties op bijna drama Westerbork: 'Ik zag het kwaad in zijn ogen'

De ouders van kinderen die ternauwernood ontsnapten aan een drama in Westerbork, reageren geschrokken.
De actie van een 58-jarige man uit Westerbork, die met hoge snelheid langs een groep kinderen reed en daarna werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, is het gesprek van de dag onder ouders in Westerbork.

Lees meer: Kinderen ontsnappen aan drama tijdens avondvierdaagse Westerbork

Een van de ouders, die op het kruispunt stond waar de kinderen langsliepen, keek de verdachte recht aan. "Ik zag echt het kwaad in zijn ogen", vertelt de ouder. "Ik ben blij dat er niets gebeurd is. Kinderen praten erover met elkaar en met politieagenten. Maar het zijn wel kinderen: die gaan gewoon weer door en zijn er niet zoveel mee bezig."
Verslaggever Josien Feitsma sprak met meerdere ouders over het incident. "Ze vinden het allemaal heel idioot", vertelt Feitsma. "Ze waren allemaal geschrokken, maar veel van hen was het incident ontgaan. Toen ze de verhalen van hun kinderen voor het eerst hoorden, dachten ze dat het wel meeviel. Maar toen ze het op het nieuws lazen, bleek het toch groter en serieuzer dan ze dachten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.