Hardnekkige winkeldief uit Assen voor vierde keer naar inrichting voor veelplegers

Een 48-jarige winkeldief uit Assen wordt in een inrichting voor veelplegers geplaatst. (Rechten: ANP)
Een 48-jarige winkeldief uit Assen wordt in een inrichting voor veelplegers geplaatst. (Rechten: ANP)
Voor het stelen van blikjes drank in een supermarkt in Assen heeft een 48-jarige Assenaar voor de vierde keer een ISD-maatregel opgelegd gekregen. Dit betekent dat de man de komende twee jaar in een inrichting voor veelplegers wordt geplaatst.
De Assenaar is hardnekkig in het plegen van winkeldiefstallen. Hij heeft inmiddels een strafblad dat bestaat uit 37 kantjes. Eind vorig jaar kreeg hij nog vijf maanden cel opgelegd voor het stelen van een slang uit een dierenwinkel. Hij vertrapte het dier per ongeluk toen hij werd aangehouden.

Lees meer: Gestolen slang te koop voor kratje bier: 'Het is een triest verhaal'

In februari betrapten supermarktmedewerkers de man opnieuw op een diefstal. De Assenaar was nog maar net op vrije voeten. Hij kampt met een flinke drugs- en alcoholverslaving en wil niet meewerken aan welke behandeling dan ook. Toch ziet de rechter geen andere mogelijkheid de man opnieuw naar een inrichting voor veelplegers te sturen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.