Wat vind jij: Boeren moeten waardig protesteren om geen goodwill te verliezen

Boerenprotest A28
Boeren moeten waardig protesteren om geen goodwill te verliezen © Persbureau Drenthe
In Stroe protesteren vandaag duizenden boeren tegen de stikstof- en natuurplannen van het kabinet. Ze vinden dat boeren onevenredig hard worden geraakt en noemen de stikstofplannen "onhaalbaar, onuitvoerbaar, onnodig en ongewenst". Vanuit het hele land gaan boeren op hun trekkers naar het dorp in de Gelderse Vallei.
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft de eigen achterban opgeroepen zich goed te gedragen, aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen en niet met trekkers over de snelweg te komen. Maar daar lijkt niet iedereen zich aan te houden.
In Zeeland is afgelopen nacht een groep boeren tegengehouden toen ze met trekkers over de A58 reden.Ook in Limburg zijn zeventig trekkers en vrachtwagens de A2 opgereden. En Groningse boeren hebben aangekondigd dat ook zij een stuk over de A28 zullen rijden.
En afgelopen zaterdag meldde Farmers Defence Force-leider Mark van den Oever in de Volkskrant dat boeren snelwegen en Schiphol willen gaan blokkeren.

Wat vind jij

Vind jij dat boeren bij hun protest over snelwegen mogen rijden en eventueel blokkades opwerpen? Of vind je dat ze zich daarmee in hun eigen vingers snijden en goodwill verliezen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.