Inwoners mogen schieten op ziekenhuisplannen

De Treant Zorggroep gaat samen met huisartsen en zorgverzekeraars informatiebijeenkomsten organiseren voor inwoners van Drenthe en Zuidoost-Groningen om hen te informeren over het ziekenhuisplan 'Zorg in de regio'.
Dat plan is halverwege februari in Assen gepresenteerd door een kernteam van ziekenhuisbestuurders, medisch specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars. 

'Input van inwoners nodig'
Het houdt in dat de ziekenhuizen in Assen en Emmen de ingewikkelde ingrepen gaan doen. Ook behouden zij de spoedeisende hulp. De ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal doen alleen nog behandelingen op afspraak. Basiszorg blijft in alle ziekenhuizen bestaan.


"De afgelopen tijd hebben we met gemeenten, politiek en andere partijen gesproken", zegt Treant-woordvoerder Stefan Wesselink. "We willen ook input krijgen van de inwoners."

Zes bijeenkomsten
Ook is er gelegenheid om zorgen te uiten en vragen te stellen. Bij iedere bijeenkomst is een huisarts, ziekenhuisarts en ziekenhuisbestuurder aanwezig. Voor iedere bijeenkomst is aanmelden verplicht en er is plek voor maximaal vijftig mensen. De eerste van de zes bijeenkomsten is op maandagavond 27 mei in Hoogeveen. 

Ziekenhuizen hebben het moeilijk
Met name de ziekenhuizen van Treant in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal hebben het moeilijk. Ze draaien met verlies en hebben moeite om voldoende personeel aan te trekken. Daarnaast kan er steeds meer op medische gebied en zijn er ook steeds meer en hogere kwaliteitseisen voor de ziekenhuizen.