Toch groen licht voor Sporthuis Peize na ‘hectische week’

Het definitieve ontwerp van het sporthuis in Peize
Het definitieve ontwerp van het sporthuis in Peize. © Gemeente Noordenveld
Peize krijgt een sporthuis. De gemeenteraad van Noordenveld heeft vanavond ingestemd met een extra bedrag van vijf ton voor het nieuwe gebouw.
Vorige week zag de toekomst voor het sporthuis er nog heel anders uit. De partijen twijfelden openlijk over het beschikbaar stellen van een extra budget. Het onderwerp werd van de raadsagenda van 15 juni gehaald, om vanavond weer besproken te worden.

Open eindjes

Vorige week gaven raadsleden nog aan 'te veel open eindjes' te zien. Vanavond was de raad unaniem: ondanks de gestegen kosten, moet het sporthuis er komen.
Dat heeft er onder meer mee te maken dat het sporthuis een accommodatie voor het hele dorp wordt. "Misschien kan het in de toekomst zelfs als dorpshuis fungeren", opperde Astrid Westra-Wagena (CDA).

Groen licht

Ook Nanda Emmens (VVD) ziet de meerwaarde van het sporthuis in. "Dit heeft meer toekomstperspectief dan de voetbalvereniging Peize alleen. Bovendien hebben we al flink wat geld uitgegeven."
Dat beaamde wethouder Alex Wekema. "Al 240.000 euro. Ik ben dan ook blij dat we toch groen licht hebben gekregen."

Hectisch

Het had heel wat voeten in de aarde voordat het groene licht werd gegeven. In een week tijd moesten alle vragen van de raad zo goed mogelijk worden beantwoord. Overuren dus voor onder meer Niek van Leijsen, penningmeester van de voetbalvereniging. "Het was een hectische week. Er waren nog vragen over de exploitatie vanuit de raad. Maar die cijfers zijn onderschreven door de accountant en daar hebben we vertrouwen in."
Volgens Van Leijsen is het niet verwonderlijk dat het plan nu doorgaat. "Eigenlijk kun je niet om deze keuze heen, ondanks het prijsverschil", zegt hij. Ook wethouder Wekema vindt het een goede keuze. "Hier gaan we over het budget heen, maar je weet niet hoe het straks is. Dan kan het nog duurder zijn. Voor Peize is dit goed."