Podcast ValenTTino #4: 'Heel knap wat hij deed, maar het was ook pijnlijk'

valenttino podcast
Luister nu naar aflevering 4 van de podcast ValenTTino © ANP / bewerking: RTV Drenthe
Had Valentino Rossi eerder moeten stoppen als MotoGP-coureur? Het is maar net aan wie je het vraagt. Critici vinden dat hij te lang is doorgegaan, maar fans konden er juist ook van genieten. Je wil je held immers zolang mogelijk zien rijden toch?
Rossi's laatste TT-winst was in 2017. Later zou blijken dat het ook zijn allerlaatste grandprix-winst ooit was. In 2018 eindigt hij nog wel als derde in het eindklassement, maar de laatste jaren kon Rossi geen potten meer breken. In z'n laatste seizoen eindigt hij als achttiende. Toch wel even anders dan in z'n gloriejaren. Had hij eerder moeten stoppen? We leggen die vraag aan enkelen voor.

ValenTTino

Wat maakte Rossi zo'n succesvolle coureur en waarom lag de baan in Assen hem zo goed? En wat maakte hem zo populair op het Drentse circuit? In de podcast ValenTTino zoekt RTV Drenthe het antwoord op die vragen. In de komende afleveringen komen allerlei mensen aan bod: van oud-coureurs tot commentatoren en van fans tot Rossi's voormalig monteur. In de vierde aflevering gaat het over de laatste jaren in Rossi's carrière.
Luister hieronder naar de vierde aflevering van de podcast ValenTTino, of beluister 'm via Spotify.
Podcast ValenTTino #4: 'Heel knap wat hij deed, maar het was ook pijnlijk'
ValenTTino
De podcast ValenTTino is een productie van RTV Drenthe. De serie is te beluisteren in dit artikel, maar natuurlijk ook via Spotify of in je favoriete podcast-app.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.