Windmolenterreur: Politie doet onderzoek naar dreigbrieven na verschillende meldingen

Vijf meldingen heeft de politie de afgelopen tijd ontvangen van organisaties die dreigbrieven hebben ontvangen uit de hoek van de windmolenextremisten.
"Het gaat allemaal om een en dezelfde dreigbrief die naar meerdere is verstuurd", meldt de politie, die een onderzoek heeft ingesteld. Er is volgens de politie nog geen aangifte gedaan door de organisaties die zich gemeld hebben.

De dreigbrief werd half april verstuurd. Volgens de provincie Drenthe was de brief niet aan een organisatie persoonlijk gericht. De provincie wil niets zeggen over de inhoud.

Eind april stapte wegenbouwbedrijf Avitec infra & milieu uit Nieuw-Buinen uit Windpark De Drentse Monden en Oostermoer, nadat directeur Ben Timmermans een dreigbrief ontving. Daarin werd gemeld dat zijn bedrijf niet meer levensvatbaar zou zijn, als hij zijn werkzaamheden voor de windboeren niet binnen een week zou staken.


Enkele dagen later maakte ook een Groninger ondernemer bekend zich terug te trekken uit een een bouwproject van netbeheerder Tennet bij Meeden. Het bedrijf kreeg eenzelfde dreigbrief als Avitec infra & milieu.
Deel dit artikel: