Beschonken Meppeler rijdt slapend over de snelweg

Een 50-jarige man uit Meppel heeft afgelopen nacht voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd bij enkele politieagenten. De man werd slapend betrapt achter het stuur van zijn rijdende Tesla, terwijl hij ook te veel gedronken had.
De Meppeler reed over de A27 toen hij de aandacht van enkele politiemensen trok. Hij bleef continu achter een vrachtwagen hangen, terwijl het erg rustig was op de weg. Op die plek mag je 130 kilometer per uur rijden.

Man negeert politie
Omdat de agenten de situatie niet vertrouwden, wilden ze de Meppeler staande houden. Daarom gingen zij voor de Tesla rijden en gaven de bestuurder een stopteken en namen vervolgens de eerste afslag. Maar de Tesla volgde niet. In tegendeel. Die trok automatisch weer op om achter de vrachtwagen te gaan rijden.

Automatische piloot
Op dat moment waren de agenten ervan overtuigd dat de auto op de automatische piloot stond en de bestuurder lag te slapen. Ze wekten de man door hun sirene aan te zetten. Hij bleek niet alleen te slapen achter het stuur, ook had hij flink gedronken.

De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Doordat de man in zijn slaap de hele tijd zijn handen aan het stuur heeft gehouden, reageerde het veiligheidssysteem niet, meldt de NOS.
Meer over dit onderwerp:
Meppel gemeente Meppel politie Tesla alcohol
Deel dit artikel: