Beschonken Meppeler rijdt slapend over de snelweg

Dankzij de automatische piloot in zijn Tesla kon de Meppeler gewoon rijden terwijl hij sliep (archieffoto RTV Drenthe/Andries Ophof)
Dankzij de automatische piloot in zijn Tesla kon de Meppeler gewoon rijden terwijl hij sliep (archieffoto RTV Drenthe/Andries Ophof)
Een 50-jarige man uit Meppel heeft afgelopen nacht voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd bij enkele politieagenten. De man werd slapend betrapt achter het stuur van zijn rijdende Tesla, terwijl hij ook te veel gedronken had.
De Meppeler reed over de A27 toen hij de aandacht van enkele politiemensen trok. Hij bleef continu achter een vrachtwagen hangen, terwijl het erg rustig was op de weg. Op die plek mag je 130 kilometer per uur rijden.

Man negeert politie

Omdat de agenten de situatie niet vertrouwden, wilden ze de Meppeler staande houden. Daarom gingen zij voor de Tesla rijden en gaven de bestuurder een stopteken en namen vervolgens de eerste afslag. Maar de Tesla volgde niet. In tegendeel. Die trok automatisch weer op om achter de vrachtwagen te gaan rijden.

Automatische piloot

Op dat moment waren de agenten ervan overtuigd dat de auto op de automatische piloot stond en de bestuurder lag te slapen. Ze wekten de man door hun sirene aan te zetten. Hij bleek niet alleen te slapen achter het stuur, ook had hij flink gedronken.
De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Doordat de man in zijn slaap de hele tijd zijn handen aan het stuur heeft gehouden, reageerde het veiligheidssysteem niet, meldt de NOS.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.