Verdachte bijna-drama Avondvierdaagse Westerbork op vrije voeten

De man die woensdag werd aangehouden, omdat hij tijdens de Avondvierdaagse in Westerbork met hoge snelheid rakelings langs een groep kinderen reed, is weer op vrije voeten.
Hij blijft wel verdachte, meldt het Openbaar Ministerie.

Begeleiders van de kinderen schrokken tijdens de Avondvierdaagse toen de man langs scheurde. Om een mogelijke aanrijding te voorkomen, werden kinderen aan de kant getrokken. Daarbij werd de man door een begeleider op zijn gedrag aangesproken, waarop de 58-jarige Westerborker hard wegreed. Tijdens het wegrijden raakte hij een verkeersregelaar met de spiegel van zijn auto.


Volgens het Openbaar Ministerie zijn er op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten  onvoldoende gronden om de verdachte langer vast te houden. "Er is op dit moment geen sprake van een poging tot doodslag, omdat uit het voorlopig onderzoek niet blijkt dat de verdachte opzet op de dood had. Wel wordt de man nog steeds verdacht van andere strafbare feiten. Zijn rijbewijs zal op dit moment niet worden ingenomen."

Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Na afronding van het onderzoek zal de officier van justitie uiteindelijk een vervolgingsbeslissing nemen.
Deel dit artikel: