Wat vind jij: Het is goed dat Oekraïne kandidaat-lid van de EU mag worden

oekraine
Oekraïne wordt kandidaat-lid van de Europese Unie © ANP
Oekraïne mag kandidaat-lid worden van de Europese Unie. De 27 regeringsleiders en staatshoofden hebben het land op een top in Brussel als beoogd toekomstig lid omarmd.
De toekenning van het kandidaat-lidmaatschap is vooral van symbolische betekenis om de Oekraïense bevolking en president Zelenski toekomstperspectief te bieden nu het land in oorlog is met Rusland. En het is een signaal naar de Russische president Vladimir Poetin.
Het kan nog jaren duren voordat Oekraïne ook werkelijk EU-lid is, maar het besluit is volgens Zelenski "uniek en historisch". Hij complimenteert en dankt de EU-leiders en onderstreept nog maar eens dat de toekomst van Oekraïne in Europa ligt.
Oekraïne moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat het echt lid kan worden Zo moet de regering in Kiev de strijd tegen corruptie opvoeren en moeten rechtsstaat en democratie worden versterkt.

Wat vind jij

Is het goed dat Oekraïne de status van kandidaat-lid krijgt, of is het symboolpolitiek en is het land daar nog niet klaar voor.