TT Museum breekt record, 5.000ste bezoeker verrast

TT Museum, 5000
TT Museum, 5000 © RTV Drenthe/Tommas Eggens
Het tijdelijke TT Museum in Assen heeft vrijdagmiddag de 5.000ste bezoeker ontvangen. Julian Homan uit Assen kwam met zijn vader Arjan op het juiste moment binnenstappen en ging er met twee tickets voor de TT-race vandoor.
Vader en zoon waren blij verrast met de tickets. De Assenaren hadden nog geen kaartjes voor de race, zeiden ze met een grote glimlach op hun gezicht.

Record

Vanochtend werd er al een nieuw bezoekersrecord gevestigd, toen de 4.500ste bezoeker binnenkwam werd het aantal uit 2018 geëvenaard.
In het museum in het atrium van RTV Drenthe kunnen bezoekers zich vergapen aan verschillende objecten uit de rijke TT-historie, zoals motorpakken, helmen en motorfietsen. De museumstukken zijn voor een groot deel aangeleverd door particuliere verzamelaars.
Ruim een week geleden kwam al de duizendste bezoeker het tijdelijke museum binnen. Dat het bezoekersrecord verbroken zou worden, is volgens de organisatie geen verrassing. Bij de editie van vier jaar geleden was het museum tien dagen lang te bezoeken. Dit jaar is het TT Museum vijftien dagen geopend. De grootste drukte in het museum wordt verwacht op de donderdag, vrijdag en zaterdag.

Gratis toegang

Het pop-up museum aan de Beilerstraat 30 is nog open tot en met 25 juni. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk op de fiets of lopend. De auto parkeren kan in de parkeergarage aan de Torenlaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.