FC Zuidlaren alsnog kampioen in vierde klasse

VOETBAL - FC Zuidlaren is op eigen veld kampioen geworden in de vierde klasse D. Een 2-0 overwinning opĀ Amicitia VMC was voldoende voor titel.
Zuidlaren kon zich vorige week al tot kampioen kronen, maar toen speelde de formatie van trainer Edwin Prins gelijk op bezoek bij directe concurrent Rood Zwart Baflo. In Groningen eindigde die confrontatie in een 1-1 remise.

Feestje
Na een doelpuntloze eerste helft viel vandaag vlak na rust de openingstreffer. Robin Wolters miste vorige week nog een penalty, maar bracht nu wel vreugde bij zijn ploeg. Vlak voor tijd maakte Jordi Hamming de bevrijdende 2-0, waardoor het feestje helemaal losbarstte bij Zuidlaren.

Met nog een wedstrijd te spelen en een riante voorsprong van zeven punten, is de uitwedstrijd tegen WVV van volgende week een formaliteit voor de kersverse kampioen.

Eindsprint
"Dit is een dik verdiende titel. We hebben na de winterstop een klein dipje gehad, maar daarna hebben we het goed opgepakt en een goede eindsprint ingezet", zegt trainer Prins. "Onze kracht is de breedte van het team. Ik heb zestien jongens die de basis aankunnen."
Deel dit artikel: