'Happy hardcore' klinkt over straten van Meppel

Wilde je de happy hardcore-hit 'Wonderful Days' van Charly Lownoise en Mental Theo nog eens horen? Dan moest je vanmiddag de straat op in Meppel. Beiaardier Mannes Hofsink speelde namelijk verzoeknummertjes.
Vanwege het Meppeler muziekfestival mochten mensen van tevoren hun favoriete nummer doorgeven. Vanmiddag rond het middaguur werden ze gespeeld op het carillon van de Meppeler toren.

Hoe doe ik dat?

Onder meer 'Zoutelande' van Bløf, songfestivalhit 'Arcarde' van Duncan Laurence en dus 'Wonderful Days'.
"Ik zag het binnenkomen en dacht: Hoe zal ik dat doen?", vertelt de beiaardier. Voor hem bood internet een uitkomst, daar vond hij de bladmuziek. Nadat hij zich in het zweet heeft gewerkt vanwege het snelle nummer, laat Hofsink weten dat dit niet de laatste keer was. "Het klink best goed op de beiaard. Dancemuziek is meestal eentonig, maar hier zit een herkenningstune in."

Rammstein

Hofsink speelt wel vaker popmuziek op de beiaard. "Dat vind ik leuk. Je moet zorgen dat de luisteraar het meteen snapt. Dat is de uitdaging voor mij. Met de kleine klokken van het carillon laat je de muziek horen, maar die worden al snel overstemd door grote klokken die een lage klank maken."
Het is niet de eerste keer dat Hofsink 'ongewone' muziek speelt op het klassieke instrument. Vorig jaar speelde hij muziek van de Duitse hardrockband Rammstein. Ook dat was een verzoeknummer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.