Slordig DOS'46 speelt gelijk tegen laagvlieger

KORFBAL - De korfballers van DOS'46 wisten zaterdagavond niet te winnen. In Nijeveen werd met 15-15 gelijkgespeeld tegen AW/DTV. De Amsterdammers zijn hekkensluiter in de Ereklasse A.
De thuisploeg begon slordig aan de eerste helft. Veel schoten werden gemist en het eerste velddoelpunt viel pas na ruim 10 minuten spelen. De gasten begonnen wel geconcentreerd en namen snel een 5-2 voorsprong.

Beter

Halverwege de eerste helft kwam DOS beter in het spel, werden de kansen wel benut en werd een 5-7 achterstand omgebogen in een 10-7 ruststand.
Toch werd het na rust weer spannend. Na tien minuten in de tweede helft stond het ineens weer gelijk, 12-12. Dit keer kon DOS niet opnieuw afstand nemen en namen de Amsterdammers brutaal de leiding. Jelmer Jonker maakte vlak voor tijd de 15-15 gelijkmaker. In de slotseconde verzuimde Geertje Hoekstra de winnende voor de thuisclub te maken.

Play-offs

Door het gelijkspel is DOS'46 formeel nog niet zeker van een plaats in de play-offs. De eerste plaats lijkt helemaal uit zicht. Volgende week neemt DOS'46 het op tegen LDODK.