Bijna zesduizend bezoekers voor pop-up TT Museum bij RTV Drenthe

TT Museum trekt duizenden bezoekers
Het pop-up TT Museum bij RTV Drenthe viel goed in de smaak © RTV Drenthe
Het tijdelijke TT-museum in Assen viel bij veel mensen in de smaak. De tentoonstelling in het pand van RTV Drenthe trok in twee weken tijd bijna zesduizend bezoekers. Vandaag was de laatste dag.
"Het was inspannend, maar ik ben blij en zeer tevreden", vertelt Sjoerd Looijenga, conservator van het TT Museum, zodra de deur in het slot gaat.

Veel mooie verhalen

Twee weken lang was hij iedere dag te vinden tussen de motoren, motorpakken, helmen en historische TT-attributen die in het atrium van RTV Drenthe uitgestald staan. "Ik heb veel mooie verhalen gehoord, en er kwamen ook veel mensen langs met tassen vol spullen voor de expositie."
(bekijk hieronder de reportage over het succes van het tijdelijke TT Museum, tekst gaat verder onder de video)
TT Museum
Bekende motorcoureurs zoals Boet van Dulmen en Valentino Rossi stonden centraal op de expositie, ook was er aandacht voor de TT Nachten. Looijenga zag ook veel fans uit het zuiden langskomen. Speciaal voor Boet van Dulmen, die tot zijn overlijden in 2021 in Ammerzoden woonde. "Vanochtend om half acht stonden de eersten alweer voor de deur."

Tweede keer pop-up museum

Het is de tweede keer dat het pop-up TT Museum een plek kreeg in het pand van RTV Drenthe. De eerste keer was vier jaar geleden. Ondanks de grote toestroom deze twee weken gelooft Looijenga er niet in dat een permanent museum, dat het hele jaar open is, echt bestaansrecht heeft. "Mensen zijn nu in de TT-sfeer, dan brengen ze graag een bezoek aan het museum. Maar voor langere tijd voorzie ik toch problemen. Ik denk dat het moeilijk wordt om de rest van het jaar voldoende bezoekers te trekken om de exploitatie rond te krijgen", aldus Looijenga.
Toch zijn er serieuze plannen voor een permanent TT Museum in de provinciehoofdstad. Daar is de Stichting TT Museum Assen inmiddels al jaren mee bezig. Er is een plan ingediend bij de gemeente, waarvoor ze graag financiële steun willen. En ook een pand is al in beeld, dat is de vroegere bioscoop en later discotheek Diana in de Brinkstraat.
Onlangs kreeg de Stichting 20.000 euro subsidie van de gemeente Assen. Met dat geld moet het eerste ontwerpplan, wat een jaar geleden al is ingediend, verder worden verdiept. Na de zomer moet er een concreet museumplan op tafel liggen.
Vanavond doet RTV Drenthe live verslag van de derde nacht van het TT-festival met twee verslaggevers die op pad zijn in het centrum van Assen. Vanaf 21:00 uur te beluisteren en te zien op radio en tv.
Al het laatste nieuws over de races op het TT Circuit is hier te vinden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.