Ronald Lubbers over topseizoen in eredivisie: Focus en vertrouwen houden

VOETBAL - Ronald Lubbers, de voorzitter en interim-directeur van FC Emmen, kijkt vol trots terug op het afgelopen seizoen. Een seizoen waarin de Drentse club 14e werd, de begroting zag groeien van 6,3 naar zo'n 7 miljoen euro en de meest lucratieve transfer uit de geschiedenis maakte met Kjell Scherpen.
"Het seizoen in één zin? Focus en vertrouwen houden én een fenomenaal slot", aldus Lubbers. 

Contractverlenging 
"Waar clubs als Excelsior en NAC de trainer de laan uit stuurden, zijn wij in die fase van het seizoen juist rustig gebleven. Sterker nog, we hebben in die fase het contract met Dick Lukkien opengebroken en met een jaar verlengd. En dat terwijl we in zeven wedstrijden slechts 1 punt pakten", vervolgt Lubbers. 

De spelersgroep
In Radio Drenthe Sport gaat Lubbers in op de huidige spelersgroep en de toekomst van het team. "Nee, niet alle aankopen zijn geslaagd. Maar ook daar zijn wel aanwijsbare redenen voor. Jason Bourdouxhe, die geen wedstrijd speelde in de hoofdmacht, werd gehaald voor de eerste divisie. Steven Warmolts speelde als amateur bij ons en ja, we hadden misschien meer verwacht van Andrej Lukic, Sven Braken en Reuven Niemeijer. Maar daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Aan de andere kant bleken Nick Kuipers, Caner Cavlan en ook Michael de Leeuw schoten in de roos." Overigens gaat Niemeijer terug naar Heracles en zullen ook Braken en Lukic na dit seizoen niet meer terugkeren in Emmen. 

Ik denk dat Anco Jansen blijft. Hij is een beetje het grote uithangbord van FC Emmen in de eredivisie geworden.
Ronald Lubbers, voorzitter FC Emmen

Over een langer verblijf van Nick Bakker en ook Anco Jansen is Lubbers positief. "Hij is een beetje het grote uithangbord van FC Emmen in de eredivisie geworden. Daarmee wil ik de rest niet tekort doen, maar hij is wel een aanjager in veel dingen geweest. Hij heeft ook gewoon een doorlopend contract, weliswaar met een gelimiteerde transfersom naar een club buiten de EU. Komende week gaan we met hem om tafel."

Of de andere twee targets van de Drentse club, Caner Cavlan en Nick Kuipers, blijven is onduidelijk. "We zijn met ze in gesprek, maar Kuipers heeft deze week eerst een gesprek met Den Haag waar hij nog een tweejarig contract heeft en Cavlan heeft aanbiedingen uit het buitenland en bekijkt alle opties. Duidelijk is wel dat wonen in Doetinchem en spelen bij FC Emmen geen goede combinatie is gebleken, dus als hij blijft dan verandert dat." 

Een nieuw stadion is de levensader van de club. Dat is cruciaal.
Ronald Lubbers, voorzitter FC Emmen
 

FC Emmen zit momenteel aan het plafond van de stadioncapaciteit. Er zijn om de twee weken teleurgestelde supporters, maar de club moet ook steeds meer nee-verkopen aan sponsors. "We moeten meer geld genereren uit sponsoring. Daarom is een nieuw stadion cruciaal. Het is de levensader van FC Emmen. Het is heel simpel. Onze begroting gaat komend seizoen naar 8,25 miljoen, maar je moet als club gewoon naar minstens 10 miljoen. Lukt dat niet, dan zijn we over een paar seizoenen sowieso weer terug op het tweede plan." 

Robbert Klaver nieuwe directeur FC Emmen? 
Lubbers zal de kar, wat betreft een nieuw stadion (verbouw lijkt onmogelijk), natuurlijk zelf gaan trekken. "Maar niet alleen. Ook voor de nieuwe directeur zal een belangrijke rol weggelegd zijn. Over twee weken zal duidelijk zijn wie dat gaat worden." Lubbers wil niet op namen ingaan, maar Robbert Klaver lijkt de nieuwe directeur te gaan worden. De Beilenaar is al elf seizoenen werkzaam bij FC Groningen, waarvan de laatste zeven seizoenen als commercieel directeur. De Drent wilde na dit seizoen dolgraag Hans Nijland opvolgen als algemeen directeur van FC Groningen, maar de sollicitatiecommissie koos voor Wouter Gudde.
Deel dit artikel: