Boeren in actie na bezetting varkensstal: #doesnormaal

Meer dan honderd boeren 'schreven' vanmiddag met hun trekkers #doesnormaal in een weiland als reactie op de bezetting van een varkensstal in Boxtel door dierenactivisten. CDA-Statenlid en boerin Eline Vedder uit Ruinerwold was een van de initiatiefnemers.
De boeren kwamen allemaal op hun trekker naar het weiland bij het Overijsselse Scheerwolde bij Steenwijk en stelden hun trekkers zo op dat van bovenaf #doesnormaal te lezen was.

'Vóór normaal met elkaar omgaan'
"Wat er maandag in Boxtel gebeurde, dat vinden wij niet normaal! Wij staan op tegen polarisatie en vóór normaal met elkaar omgaan, ook als je van mening verschilt! Daarom schrijven wij met meer dan honderd trekkers 'doesnormaal' in het land'', schrijft Vedder op haar Facebookpagina. 


"Een kleine groep mensen in de samenleving probeert het recht op keuzevrijheid van andere mensen te gijzelen. Terwijl je ook gewoon normaal met elkaar kunt omgaan," zegt de Ruinerwoldse tegen RTV Oost

Saamhorigheid
Vedder "Deze actie staat niet voor een tegengeluid, het laat ook vooral de saamhorigheid zien. Met het uiteindelijke doel normaal met elkaar in gesprek te gaan en blijven, ook over dierwelzijn."

Deel dit artikel: